FAQ – DE MEEST GESTELDE VRAGEN

Om je snel op weg te helpen, hebben we de meest gestelde vragen speciaal voor jou op een rijtje gezet. Heb je, na het lezen van dit alles, toch nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen: 

Wij staan je graag te woord via chat, e-mail of telefonisch. 

Je kunt je nieuwe kluis op twee verschillende manieren laten leveren: 

  • Levering tot aan de voordeur op de begane grond. Deze vorm van levering is gratis in heel Nederland. 
  • Levering tot aan de plek van plaatsing, eventueel inclusief montage en verankering. Deze vorm van levering vindt alleen plaats op basis van een gedetailleerde offerte. 

Voor een offerte kun je contact opnemen met de klantenservice. Ook als je specifieke wensen hebt, kun je dit overleggen met de klantenservice. Er is altijd een oplossing! 

Jouw nieuwe kluis wordt door een van onze logistieke partners (Dachser, Schenker en/of GLS) op het door jou aangegeven adres afgeleverd, tot aan de voordeur op de begane grond. Dit houdt concreet in dat de kluis, eventueel op pallet, niet naar de plek van plaatsing wordt gebracht. Dit zul je zelf moeten organiseren. Dit is natuurlijk geen groot probleem als de kluis niet al te zwaar is, en handmatig kan worden verplaatst. 

Een van onze logistieke partners neemt altijd contact met je op om een datum en tijd voor de levering af te spreken. 

Het is in principe altijd mogelijk om je nieuwe kluis zelf te verplaatsen. Wel is het belangrijk dat je vooraf het gewicht en het volume (past het door de deur?) controleert en dat er voldoende mankracht en eventueel materiaal aanwezig is op het moment van levering. 

Daarna kun je de kluis zelf plaatsen of laten plaatsen door een bedrijf, inclusief verankering. Let er wel op dat je alleen de bijgeleverde bevestigingsmaterialen gebruikt. Deze maken deel uit van de certificering.  

Je verzekeringsmaatschappij kan een conformiteitsverklaring vragen om zeker te zijn van de vakbekwaamheid van het installatiebedrijf en een vakkundige verankering. 

  • Kluizen met een gewicht tot 1000 kg moeten worden verankerd. Dit is niet alleen ons advies, maar vaak ook een eis van de verzekeringsmaatschappij. 
  • Als het gaat om een wapenkluis, dan moet deze verankerd worden als de kluis minder dan 200 kilo weegt. Dit is een vereiste van de Wet wapens en munitie. Wij adviseren om een stapje verder te gaan en de eerdergenoemde 1000 kg grens aan te houden. Overleg dit in ieder geval met je verzekeringsmaatschappij! 
  • Afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden moet de keus gemaakt worden tussen verankering in achterwand, in de vloer of zelfs op beide plaatsen. Doorslaggevend voor deze keuze is de staat van de vloer of wand. Het meest ideale is een stevige muur van beton op een betonnen vloer. Verankeren kan dan in zowel de muur als de vloer! 
  • Controleer eerst waar de waterleiding loopt en natuurlijk de elektriciteitsleidingen! Vergeet niet de vloerverwarming! 
  • Bij een gemetselde muur kan het voorkomen dat het boorgat instabiel is, bijvoorbeeld als deze precies in (of net naast) een voeg valt. Zogenaamde chemische ankers bieden dan uitkomst. Het boorgat en het chemische anker moeten op elkaar afgestemd zijn. 
  • Houten plafonds, muren van gipsplaat, een vloer van hout of lichtgewicht muren van gipsblokken: Vergeet het maar! Je verzekeringsmaatschappij zal dit niet accepteren. 
  • Een kluis moet volledig vlak liggen met de vloer of muur, indien dit niet het geval is dan moet de plint verwijderd worden. Bij een muur of vloer die niet vlak is of niet waterpas, moeten deze eerst aangepast worden. 
  • Een muurkluis moet aan drie zijden ingemetseld worden. Neem contact op voor de de technische informatie voor de metselaar. 
  • Bij een problematische muur kies je eerder voor verankering in de grond, bij een vloer met vloerverwarming kies je eerder voor een verankering in de muur. 
  • Kom je er niet uit, dan helpen onze gespecialiseerde medewerkers je graag verder. 

In het geval van vloerverwarming, is de muur de enige optie voor verankering. Let er wel op dat je niet gaat boren op de plek waar waterleidingen en/of elektriciteitsleidingen lopen. 

Een conformiteitsverklaring wordt vaak gevraagd door verzekeringsmaatschappijen om er zeker van te zijn dat de kluis deugdelijk is verankerd, volgens de EN-normering van de kluis zelf. De conformiteitsverklaring bevestigt dat je gloednieuwe kluis correct en vakkundig is verankerd. 

Ons bedrijf levert een groot aantal verschillende muurkluizen, maar wij installeren deze niet. Wij raden je aan een vakman in te huren die de installatie op professionele wijze voor je uit kan voeren. Indien er vragen zijn voor of tijdens de installatie, aarzel dan niet om contact op te nemen met een deskundige van Safepro24

Let op: De kluis moet worden ingemetseld met de kluisdeur minimaal 90 graden geopend. Wij raden je aan om de kluisdeur (het zwaarste deel van de hele kluis) goed te ondersteunen met een houten constructie. De reden voor dit alles is dat na het inmetselen de kluis minimaal 24 uur open moet blijven staan ​​om te drogen. 

Dit is een persoonlijke keuze: Ieder slot is natuurlijk veilig, maar ieder slot heeft ook zijn voor- en nadelen. De keuze voor een bepaald type slot is eerder afhankelijk van het aantal personen die toegang tot de kluis moeten hebben, en/of hoe de kluis gebruikt wordt. 

Even een korte opsomming van de mogelijkheden: 

  • Dubbelbaard sleutelslot
    Het dubbelbaard slot is de eenvoudigste manier om je kluis te vergrendelen. Het grote voordeel is dat je geen ingewikkelde codes hoeft te onthouden. Bij elk slot worden twee sleutels geleverd, die uiteraard goed beheerd en opgeborgen moeten worden.
    Aanbevolen als 1 of (maximaal) 2 personen toegang moeten hebben tot de kluis.
    Vanwege het hoge risico van sleutelroof, raden veel verzekeringsmaatschappijen een elektronisch slot aan.
  • Mechanisch combinatieslot 
    Heel erg gebruikersvriendelijk, met als enige nadeel dat je een geheime cijfercombinatie moet onthouden. Batterijen en stroom zijn niet nodig. Aanbevolen als 1 of (maximaal) 2 personen toegang moeten hebben tot de kluis. 
  • Elektronisch slot 
    Dit is de meest populaire en handigste optie. Nadeel is dat je de geheime code moet onthouden en na verloop van tijd de batterijen moet vervangen. De geheime cijfercombinatie kan natuurlijk zo vaak worden gewijzigd als je wilt.

    Groot voordeel is dat je meerdere mensen toegang tot de elektronische kluis kunt geven, ieder met hun eigen code. Jij kunt deze codes beheren met je mastercode. Op deze manier kun je snel en efficiënt de persoonlijke toegang tot de kluis opheffen in geval van bijvoorbeeld ontslag of degradatie.

    In het geval van een batterijprobleem is er altijd de mogelijkheid om de kluis toch te openen met behulp van een noodstroomvoorziening. Vergeet niet om daarna direct de batterijen te vervangen!
  • Biometrisch vingerafdrukslot 
    Met een eenvoudige vingerafdruk wordt het slot direct geopend. Geen sleutelbeheer en geen geheime codes om te onthouden. Tot 60 verschillende vingerafdrukken instelbaar. 

Jouw kluis wordt altijd geleverd met twee sleutels. Als je een sleutel verliest, kun je altijd nog een duplicaat laten maken met de tweede sleutel. Tegen meerprijs kun je ook extra (ruwe) sleutels bestellen. Neem contact op met de klantenservice voor meer informatie hierover. 

Als jouw nieuwe kluis met code een mechanische noodopening heeft, wordt er altijd een noodsleutel meegeleverd. Ben je deze noodsleutel kwijt, of heeft jouw kluis geen mogelijkheid voor een mechanische noodopening, neem dan contact op met een specialist om de kluis te openen. 

Je kluis moet beschikken over een elektronisch slot met noodstroomvoorziening. Als de batterijen leeg zijn, sluit je een andere batterij aan op de daarvoor bestemde externe contacten, meestal verborgen onder een klepje.  

Let goed op de polarisatie: De plus op de plus, en de min op de min. 

Vervolgens kun je de normale gebruikerscode invoeren om de kluis te openen. Vervang direct de batterijen en test met open kluisdeur of alles naar behoren werkt. 

Voor je verzekering geldt: hoe beter de certificering, hoe hoger het beveiligingsniveau, hoe lager de verzekeringspremie.  

Afhankelijk van de EN-certificering, die wordt uitgevoerd door onafhankelijke testinstituten, kunnen de kluizen op verschillende niveaus worden verzekerd. Voor dit doel is een dekkingsindicatie gekoppeld aan de certificering

Op onze website lees je vaak de zin "overleg dit altijd met je verzekeringsmaatschappij". Dit zeggen we niet voor niets, want je verzekeringsmaatschappij heeft altijd het laatste woord als het gaat om de maximale verzekeringswaarde en de daarbij behorende premie. Wij raden je daarom (nogmaals) aan om met je verzekeringsadviseur te overleggen voordat je de kluis van je keuze bestelt! 

Details over het testen en certificeren van kluizen, met de daarbij behorende waarde indicatie, vind je hier. 

Bij specifieke vragen zoals deze zoeken wij altijd naar een oplossing in de vorm van maatwerk. Aarzel niet om contact op te nemen! 

We streven altijd naar individuele oplossingen voor onze klanten. Neem gerust contact met ons op zodat wij je de best mogelijke oplossing aan kunnen bieden.  

Kluizen vanaf weerstandsniveau IV (Euroklasse 4 / Grade 4) zijn uitgerust met een bescherming tegen kroonboren. Een kluis met boorbescherming heeft een speciale bescherming van beton om het draagvermogen te vergroten.  

EMA is een inbraakalarmsysteem voor jouw kluis. Op het moment dat iemand aan het ‘rommelen’ is met jouw kluis, wordt er direct alarm geslagen. Kluizen met een hoog beveiligingsniveau zijn soms voorbereid voor het aansluiten van een inbraakalarmsysteem. 

Misschien heb je je ideale kluis al gevonden, en wil je meer informatie over de beschikbare kleuren of over de accessoires. Of misschien wil je weten hoeveel hangmappen je in een bepaalde kluis kunt bewaren, of heb je vragen over de certificering van kluizen. 

Wellicht kun je geen keuze maken, en wil je ondersteuning voordat je uiteindelijk tot aankoop overgaat.  

Wij staan je graag te woord via chat, e-mail of telefonisch.