INBRAAKCERTIFICAAT GRADE 1 CONFORM EN 1143-1

Een gecertificeerde wapenkluis Euroklasse 1 / Grade 1: Veilig en betrouwbaar! 

Een veilige opslag van geweren, pistolen en munitie is van groot belang voor jagers en sportschutters, zodat onbevoegden geen toegang hebben tot de opgeslagen wapens en munitie. Een veilige opslag is een gecertificeerde wapenkluis

Een gecertificeerde wapenkluis Euroklasse 1 / Grade 1 volgens EN 1143-1 voldoet altijd aan de door de overheid vastgestelde normen.  

Een te certificeren kluis wordt uitvoerig getest en bewerkt met allerlei extreem destructieve gereedschappen: Van mechanische- en elektrische gereedschappen tot en met thermische lansen!  
Het slot is een getest slot volgens EN 1300 klasse A. Er is sprake van een beperkte brandbeveiliging en de weerstandseenheid is RU 30/50. Bovendien is de deur gevuld met een extreem resistent materiaal. 

Al deze tests voor certificering worden natuurlijk uitgevoerd door onafhankelijke testinstituten, zoals ESSA of VdS.  

Als de te certificeren wapenkluis voldoet aan de Europese Normeringen (EN), wordt er een certificaat uitgereikt. Op dit certificaat wordt niet alleen het keuringsinstituut vermeldt, maar ook details over de tests. Aan de binnenzijde wordt een sticker aangebracht met de verkorte informatie van het certificaat. Alleen een wapenkluis met een sticker is daadwerkelijk getest! 

Aan een gecertificeerde kluis Euroklasse 1  / Grade 1 is ook een waarde-indicatie gekoppeld. De dekking voor een wapenkluis met inbraakcertificaat Euroklasse 1 / Grade 1 conform EN 1143-1 is € 10.000 voor contant geld en maximaal € 20.000 aan kostbaarheden. 

Overleg dit altijd eerst met uw verzekeringsmaatschappij! 

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
 1. Profirst Wapenkluis voor Handwapens Mountain 10 Elektronisch slot
  Rating:
  0%
  • Certificaat inbraak Grade 1 conform EN 1143-1
  • Type Slot Elektronisch slot
  • Gewicht KG 83
  • Brandbescherming Voorwaardelijke brandbeveiliging
  € 876,80
  incl. BTW & gratis verzending
  3-5 Werkdagen
 2. Rottner Pistookluis Tank EN1| Sleutelslot
  Rating:
  0%
  • Certificaat inbraak Grade 1 conform EN 1143-1
  • Type Slot Dubbelbaardslot (incl. 2 sleutels)
  • Gewicht KG 61
  • Brandbescherming Voorwaardelijke brandbeveiliging
  € 848,80
  incl. BTW & gratis verzending
  3-5 Werkdagen
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina

Het certificaat is de basis van de dekkingsindicatie. Wapenkluizen zijn beschikbaar met twee soorten certificaten en hun bijbehorende dekkingsindicaties: 

 • Euroklasse 0 / Grade 0: Tot € 7.000 contant geld en tot € 14.000 kostbaarheden. 
 • Euroklasse 1 / Grade 1: Tot € 10.000 contant geld en tot € 20.000 kostbaarheden. 

Voordat je definitief tot aanschaf overgaat, is het belangrijk om dit eerst te overleggen met je verzekeringsmaatschappij! 

Volgens de wet wapens en munitie moet je de wapenkluis verankeren als deze minder dan 200 kilo weegt. Wapenkluizen zwaarder dan 200 kilo worden geacht niet verplaatsbaar te zijn door het gewicht. 

Safepro24 gaat nog een stapje verder door aan te bevelen dat alle kluizen onder de 1000 kilo verankerd moeten worden. 

Welke keuze je ook maakt, overleg dit altijd met je verzekeringsmaatschappij en maak altijd gebruik van de bijgeleverde verankeringsmaterialen. Deze zijn namelijk onderdeel van de certificering. 

Munitie moet apart opgeslagen worden. Dit kan inderdaad in een speciale munitiekluis, maar het is ook een optie om een wapenkluis aan te schaffen met een geïntegreerde munitiekluis welke apart afsluitbaar is. 

Misschien heb je je ideale kluis al gevonden, en wil je meer informatie over de beschikbare kleuren of over de accessoires. Of misschien wil je weten hoeveel hangmappen je in een bepaalde kluis kunt bewaren, of heb je vragen over de certificering van kluizen. 

Wellicht kun je geen keuze maken, en wil je ondersteuning voordat je uiteindelijk tot aankoop overgaat.  

Wij staan je graag te woord via chat, e-mail of telefonisch.